VÄXEL: 040-49 16 10

 

Under pågående pandemi är följande öppettider:
Bemannad växel: 08.15-12.00
ÖPPETTIDER: MÅN-FRE 08.00-16.30, LUNCHSTÄNGT 12.00-13.00

 

COVID-19 PCR

Vi utför Medicinskt certifikat/friskintyg inför tjänsteresa eller semester utomlands.


Flera länder i Europa och andra delar av världen har infört inreserestriktioner på grund av rådande omständigheter med Covid-19.
Vi genomför nu provtagningar för SARS-CoV 2 med medicinskt friskintyg som utfärdas av våra erfarna läkare.

Öresundshälsans ambition är att vara en tillgänglig vårdgivare. I Coronatider är det viktigt att vara tillgänglig för det som efterfrågas inom vården. Vi strävar ständigt emot att förändra vården till det bättre. Att erbjuda Covid 19-tester är ett led i vår strävan mot tillgängliga vårdinsatser. Öresundshälsan erbjuder också möjlighet till kapillära prover med provresultat inom en kvart på Igg och Igm.
Vi bevakar löpande riktlinjer och råd från WHO (världshälsoorganisationen), Region Skåne, och Folkhälsomyndigheten. Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer på symtom vid covid-19.

Om Provtagning för Covid-19

Vad innebär ett PCR-test
Ett PCR-test för Covid-19 är ett prov som tas genom att försiktigt föra upp en pinne (tops) i näsan eller kan även tas från svalget. Testet utförs av medicinskt utbildad personal och svaret sänds till ett certifierat laboratorium för analys. Att ta testet tar bara ca 5–10 minuter och görs på vår mottagning i Malmö på Derbyvägen 6E. Testet skickas till ett laboratorium som analyserar svaret. Svaret skickas till dig digitalt per e-post.

Vem får testa sig
Alla är välkomna att testa sig hos oss. Vi utför även tester på barn. Viktigt är att notera att vi INTE tar emot personer som visar symptom, så som förkylningssymptom eller feber. Om du är sjuk behöver stanna hemma och följa gällande riktlinjer. Personer med symptom som kommer till vår mottagning behöver vi dessvärre avvisa med tanke på smittorisk.

Vi använder samma test som svenska sjukvården använder för att identifiera pågående smitta bland sina patienter och som har använts världen över sedan utbrottet av Covid-19. Laboratoriet som utför testet är ackrediterad och kvalitetssäkrad av SWEDAC

Företagskunder

Om ni är ett företag som vill testa era medarbetare eller kunder, så kan vi hjälpa er med det. Kontakta oss så diskuterar vi ett lämpligt upplägg med er, antingen för testning på plats hos er eller på vår mottagning.
Kontakta oss via: covid-19@oresundshalsan.se

Om läkarintyget

Intyget beskriver vilket typ av test som är taget samt att det är ett certifierat laboratorium som analyserar testerna och vilket resultat Positivt eller Negativt anges. Intyget är signerat av vår medicinskt ansvariga läkare och stämplat med läkarens stämpel. Alla våra intyg är på engelska. Du kan få intyget på svenska om du så önskar det. Vi kan endast skriva ut intyg och intyga testresultat som vi själva har utfört och där vi vet att det följt alla gällande processer och rutiner samt att det är ett certifierat laboratorium som analyserat testet.

Del Akrawi är licensierad läkare specialist i allmänmedicin. Doktor i filosofi inom medicinsk vetenskap.

Viktigt att tänka på!

Uppvisar du symtom skall du avstå från att besöka oss tills du är symptomfri. Symtomfri från förkylning minst 14 dagar för bokning. Uppvisar du symtom på feber och hosta, andningspåverkan, lunginflammation, snuva, halsont, huvudvärk, illamående, muskel- och ledvärk ska du vända dig till 1177 och undvika att träffa andra människor. Stanna hemma när du är sjuk och uppvisar symptom på covid-19.

Så här går det till

1: Boka tid

logga in med Bank ID och välj tiden som passar dig bäst via knappen Boka tid. Du kan även ringa till oss på 072-86 53 699 eller mejla till
covid-19@oresundshalsan.se

2: Testning på mottagningen

Utbildad personal utför testet på plats hos oss på mottagningen. Testet skickas därefter på analys.

3: Resultat

När vi får svaret på ditt test gör vår medicinskt ansvariga läkare sin analys och påbörjar utfärdandet av intyget vid negativt svar

4: Intyg utfärdas

Våra intyg skrivs på engelska men du kan även få intyget på svenska om du så önskar det.

F.A.Q

Kan ni skriva ut intyg för test som jag redan utfört på annan mottagning?

👉Vi kan endast skriva ut intyg och intyga testresultat som vi själva har utfört och där vi vet att det följt alla gällande processer och rutiner samt att det är ett certifierat laboratorium som analyserat testet.

Vilka är symtomen på covid-19?

👉Sjukdomen är hos de flesta en luftvägsinfektion och en rad olika symtom kan förekomma, de symtom som rapporterats är framförallt:

  • hosta
  • feber
  • andningsbesvär
  • snuva
  • nästäppa
  • halsont
  • huvudvärk
  • illamående
  • muskel- och ledvärk

En person som insjuknar i covid-19 kan uppvisa ett eller flera av dessa symtom. Det är ganska vanligt att man förlorar luktsinnet, och därmed smaksinnet, under en tid i samband med infektion i de övre luftvägarna. Även diarré har omnämnts.

Man kan inte baserat på bara symtomen avgöra om det är covid-19 eller annan infektion. För det krävs ett test som analyseras i laboratorium.

Vilket datum gäller för testet och står på intyget?

👉Det datum som gäller för intyget är dagen då testet analyserades. Informationen på intyget anger endast dag då testet analyserades och anger inte exakt klockslag för testet.

Hur snart kan man testas för covid-19 med PCR när man har symtom?

👉För att få ett så pålitligt resultat som möjligt bör testning vid symtom på covid-19 utföras i ett tidigt skede av infektionen: dag 1–4 efter symtomdebuten.

 

På Folkhälsomyndigheternas hemsida finns mer information om vad man bör tänka på när det gäller provtagning och PCR-test. Vägledning och stöd

Jag är inte svensk medborgare, kan ni hjälpa mig?

👉Ja, vi kan hjälpa personer som inte är bosatta i Sverige. Det gäller till exempel personer som är på tillfälligt besök i Sverige eller personer som inte har svenskt personnummer.

Hur lång tid tar testet?

👉Att ta testet tar bara ca 5–10 minuter och görs på vår mottagning i Malmö på Derbyvägen 6E.

Villkor för avbokning: Avbokas 24 timmar innan bokat besök. Uteblivet besök debiteras med fullt pris.
Vi är kontantfri arbetsplats. Betalning sker enklast genom Swish eller kortbetalning.
Kontakta oss på tel: 072-86 53 699 eller via mail: covid-19@oresundshalsan.se 
TA MED PASS VID BESÖKET!

Öresundshälsan

Vill du veta mer om vårt företagsavtal?