VÄXEL: 040-49 16 10

 

Under pågående pandemi är följande öppettider:
Bemannad växel: 08.15-12.00
ÖPPETTIDER: MÅN-FRE 08.00-16.30, LUNCHSTÄNGT 12.00-13.00

 

Funktionsbedömning – kartläggning av fysisk förmåga vid smärta

En funktionsbedömning är ett standardiserat sätt att beskriva vilken fysisk funktionsförmåga personer med smärta har. Vid en funktionsbedömning kartläggs och bedöms den fysiska förmågan i några utvalda vardagsaktiviteter såsom gång, hand-arm funktion och lyft. Även testpersonens uppskattning av sin egen förmåga framkommer.

Funktionsbedömning kan även vara ett led i sjukskrivningsprocessen inför ett avstämningssamtal med Försäkringskassan och/eller arbetsgivare för att se vilka rehabiliteringsinsatser som behövs.

Syftet med ett avstämningssamtal är dels att klarlägga vad den anställde på grund av sin sjukdom kan och inte kan göra, dels att ta ställning till vilka åtgärder som krävs för att den anställda ska komma tillbaka till arbetet. T.ex. om att den anställde behöver återgå till arbete successivt genom deltidssjukskrivning eller anpassning av arbetstider, anpassning av arbetsuppgifter tillfälligt eller för längre tid eller om det finns behov av arbetshjälpmedel.

En funktionsbedömning görs av en fysioterapeut och kan göras individuellt eller på gruppnivå för att screena de anställda.

Bokning och information

För offert och mer information om funktionsbedömning, kontakta din företagssköterska eller ring vår reception på 040-49 16 10. 

Intresseanmälan företagsavtal

Med vårt företagsavtal får ditt företag tillgång till både företagshälsa och sjukvård.

Låt oss berätta mer om vårt förmånliga företagsavtal! Anmäl ditt intresse, så kontaktar vi dig. Vid frågor, vänligen skriv ett mail till info@oresundshalsan.se.

 

 

Öresundshälsan

Vill du veta mer om vårt företagsavtal?