VÄXEL: 040-49 16 10

 

Under pågående pandemi är följande öppettider:
Bemannad växel: 08.15-12.00
ÖPPETTIDER: MÅN-FRE 08.00-16.30, LUNCHSTÄNGT 12.00-13.00

 

Riskinventering för arbetsplatser som handhar vibrerande verktyg

Under det senaste året har vi på Öresundshälsan Företagshälsa uppmärksammat att allt fler anställda inom produktion/hantverk använder vibrerande handverktyg i sitt arbete. Vid ett seminarium kring ämnet bekräftar Arbets- och Miljömedicin i Lund att problemen och oron för vibrationsskador ökar.

Arbetsgivarens ansvar

I Arbetsmiljöverkets föreskrift AFS 2005:15 Vibrationer fastställs arbetsgivarens ansvar att genomföra en inventering och riskbedömning, samt mediciniska kontroller av sin personal där vibrationer överstiger insattsvärdet. Se AFS 2005:15 Vibrationer

Undvik skador – boka en riskinventering!

En riskinventering utförs av vår arbetsmiljöingenjör. Inventeringen ligger till grund för en dokumenterad riskbedömning. Varje arbetstagare som arbetar med vibrerande verktyg som överstiger insatsvärdet, skall regelbundet genomgå en undersökning av kraft och känsel i händer och fingrar av medicinskt utbildad personal.

Öresundshälsan Företagshälsa kan hjälpa er med såväl en inventering och riskbedömning som eventuella medicinska kontroller av era medarbetare.

Bokning och information

För bokning och mer information om screening och riskinventering, kontakta din företagssköterska eller ring oss på 040-49 16 10.

Intresseanmälan företagsavtal

Med vårt företagsavtal får ditt företag tillgång till både företagshälsa och sjukvård.

Låt oss berätta mer om vårt förmånliga företagsavtal! Anmäl ditt intresse, så kontaktar vi dig. Vid frågor, vänligen skriv ett mail till info@oresundshalsan.se.

 

 

Öresundshälsan

Vill du veta mer om vårt företagsavtal?